Mézeskalács
Mézeskalács
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 50 dekagramm
  • Ráma - 5 dekagramm
  • tojás - 1 egész
  • méz - 1.5 dl
  • porcukor - 13 dekagramm
  • szódabikarbóna - 1.5 kávéskanál
  • mézeskalács fűszerkeverék - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A porcukrot elkeverjük a tojással, majd hozzáadjuk a megolvasztott mézet és a Ramát. A lisztet külön edényben elkeverjük a szódabikarbónával és a fűszerkeverékkel, majd apránként hozzáöntjük a mézes keveréket. Kézzel összegyúrjuk. A tésztának 5-6 órán át állnia kell. Később kinyújtjuk a tésztát, kb. fél cm vastagságúra. Előmelegített sütőbe tesszük és közepes lángon (180 fokon) 5-7 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Isteni illata van.