Mézeskalács
Hozzávalók
Tésztához
méz | 25 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 50 dekagramm | |
porcukor | 8 dekagramm | |
tojás | 1 darab | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
Ráma | 10 dekagramm | |
mézes sütemény fűszerkeverék | 2 teáskanál |
Lekenéshez
tojássárgája | 1 darab |
---|
Desszertek: Mézeskalács a sok Mézeskalács recept közül.
Elkészítés
1
A mézet és a Ramát gőzfürdőben felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a többi alapanyagot és összegyúrjuk. Enyhén lisztezett nyújtólapon nem túl vékonyra kinyújtjuk. Tetszőleges karácsonyi kiszúrókkal kiszaggatjuk, sütőpapíros sütőlapra tesszük és felvert tojássárgával lekenjük.