Feltöltve:

Mézeskalács

30
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

méz25 dekagramm
Ráma5 dekagramm
tojás3 darab
porcukor10 dekagramm
fahéj1 evőkanál
őrölt szegfűszeg1 kávéskanál
szalakáli2 dekagramm
liszt70 dekagramm

A cukormázhoz

tojásfehérje1 darab
finomra szitált porcukor (annyi, hogy sűrű massza legyen)1 adag

Desszertek: Mézeskalács a sok Mézeskalács recept közül.

Elkészítés

1

A mézet és a Ramát langyosítsuk meg. Egy másik edénybe tegyük a tojásokat, a porcukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a szalakálit. Turmixgéppel jól dolgozzuk össze, majd öntsük bele a langyos mézbe és újból dolgozzuk össze, végül gyúrjunk bele kézzel 70 dkg sima lisztet.

2

Takarjuk le és pihentessük szobahőmérsékleten egy napig. Nyújtsuk ki kb. 4 mm vékonyra, formázzuk és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Forró sütőben mogyoróbarnára sütjük kb. 4-5 perc alatt. Tetejét felvert, egész tojással kenjük be sütés előtt, akkor szép fényes lesz.

3

Díszítő cukormáz: a tojásfehérjét a szitált porcukorral sűrűre keverjük, de nem szabad habverővel verni. Nejlonzacskóba rakjuk, kis lyukat vágunk a sarkára és mintát rajzolunk a sütire.

Hozzászólások

Hasonló receptek

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

1"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem