Mézeskalács
Hozzávalók
cukor | 34 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 76 dekagramm | |
Ráma | 5 dekagramm | |
tojás | 4 darab | |
szódabikarbóna | 2 púpos kávéskanál | |
fahéj | 2 kávéskanál | |
szegfűszeg | 2 kávéskanál | |
méz | 4 evőkanál |
Desszertek: Mézeskalács a sok Mézeskalács recept közül.
Elkészítés
1
A lisztet és a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd belemorzsoljuk a Ramát. Megolvasztjuk a mézet és beletesszük a többi hozzávalót. Jól összegyúrjuk, majd 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk és Ramával kikent tepsibe tesszük. Tojással megkenjük, sütőbe tesszük és kb. 15 percig sütjük.