Mézeskalács
Mézeskalács
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 34 dekagramm
  • liszt - 76 dekagramm
  • Ráma - 5 dekagramm
  • tojás - 4 darab
  • szódabikarbóna - 2 púpos kávéskanál
  • fahéj - 2 kávéskanál
  • szegfűszeg - 2 kávéskanál
  • méz - 4 evőkanál

Elkészítés:

  1. A lisztet és a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd belemorzsoljuk a Ramát. Megolvasztjuk a mézet és beletesszük a többi hozzávalót. Jól összegyúrjuk, majd 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk és Ramával kikent tepsibe tesszük. Tojással megkenjük, sütőbe tesszük és kb. 15 percig sütjük.