Mézeskalács
Hozzávalók
cukor | 4 pohár | |
---|---|---|
liszt | 35 dekagramm | |
Ráma | 15 dekagramm | |
dió | 20 dekagramm | |
mézeskalács fűszerkeverék | 1 csomag | |
méz | 10 evőkanál | |
tejföl | 2 evőkanál | |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál |
Desszertek: Mézeskalács a sok Mézeskalács recept közül.
Elkészítés
A tésztához a Ramát és a mézet felmelegítjük, de nem forraljuk. A fűszerkeveréket beleöntjük, azután a tejfölt és végül a száraz anyagokat, a lisztet a diót és a szódabikarbónát tesszük bele. Elkeverjük és kidolgozzuk. Ha hígabb lenne kevés lisztet adunk, hozzá ha kemény a tészta, akkor még tejfölt, de elváljon az edénytől és ne legyen kemény. Ha nagyon lisztes a tészta, akkor kemény lesz. Becsomagoljuk fóliába és egy éjszakára a hűtőbe rakjuk, így összeérik a tészta, de lehet 2 óra után is használni. Kinyújtjuk ujjnyi vastagra, ne legyen vékony, mert kemény lesz. Ha fogyasztásra készítjük és nem dísznek, mindig legyen vastagabb a tészta. Kinyújtjuk és tetszőleges formával kiszúrjuk, majd díszítjük a tetejét dióval és sütjük.