Feltöltve:

Mézeskalács

30
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor4 pohár
liszt35 dekagramm
Ráma15 dekagramm
dió20 dekagramm
mézeskalács fűszerkeverék1 csomag
méz10 evőkanál
tejföl2 evőkanál
szódabikarbóna1 kávéskanál

Desszertek: Mézeskalács a sok Mézeskalács recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához a Ramát és a mézet felmelegítjük, de nem forraljuk. A fűszerkeveréket beleöntjük, azután a tejfölt és végül a száraz anyagokat, a lisztet a diót és a szódabikarbónát tesszük bele. Elkeverjük és kidolgozzuk. Ha hígabb lenne kevés lisztet adunk, hozzá ha kemény a tészta, akkor még tejfölt, de elváljon az edénytől és ne legyen kemény. Ha nagyon lisztes a tészta, akkor kemény lesz. Becsomagoljuk fóliába és egy éjszakára a hűtőbe rakjuk, így összeérik a tészta, de lehet 2 óra után is használni. Kinyújtjuk ujjnyi vastagra, ne legyen vékony, mert kemény lesz. Ha fogyasztásra készítjük és nem dísznek, mindig legyen vastagabb a tészta. Kinyújtjuk és tetszőleges formával kiszúrjuk, majd díszítjük a tetejét dióval és sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

1"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem