Mézeskalács
Mézeskalács
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 4 pohár
  • liszt - 35 dekagramm
  • Ráma - 15 dekagramm
  • dió - 20 dekagramm
  • mézeskalács fűszerkeverék - 1 csomag
  • méz - 10 evőkanál
  • tejföl - 2 evőkanál
  • szódabikarbóna - 1 kávéskanál

Elkészítés:

  1. A tésztához a Ramát és a mézet felmelegítjük, de nem forraljuk. A fűszerkeveréket beleöntjük, azután a tejfölt és végül a száraz anyagokat, a lisztet a diót és a szódabikarbónát tesszük bele. Elkeverjük és kidolgozzuk. Ha hígabb lenne kevés lisztet adunk, hozzá ha kemény a tészta, akkor még tejfölt, de elváljon az edénytől és ne legyen kemény. Ha nagyon lisztes a tészta, akkor kemény lesz. Becsomagoljuk fóliába és egy éjszakára a hűtőbe rakjuk, így összeérik a tészta, de lehet 2 óra után is használni. Kinyújtjuk ujjnyi vastagra, ne legyen vékony, mert kemény lesz. Ha fogyasztásra készítjük és nem dísznek, mindig legyen vastagabb a tészta. Kinyújtjuk és tetszőleges formával kiszúrjuk, majd díszítjük a tetejét dióval és sütjük.