Mézeskalács cookie
Hozzávalók
Tésztához
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm | |
---|---|---|
Cukor | 5 dekagramm | |
méz | 5 dekagramm | |
Tojás | 2 darab | |
Dr. Oetker Vanillincukor | 1 csomag | |
Liszt | 20 dekagramm | |
Só | 1 csipetnyi | |
Dr. Oetker Sütőpor | 1 teáskanál | |
mézeskalács fűszerkeverék | 2 teáskanál |
Bevonathoz
Cukor | 5 dekagramm | |
---|---|---|
őrölt fahéj | 0.5 teáskanál |
Cukormázhoz
tojásfehérje | 1 darab | |
---|---|---|
porcukor | 10 dekagramm |
Egyéb
Desszertek: Mézeskalács cookie a sok Mézeskalács recept közül.
Elkészítés
A puha Rama Vajas Ízt keverjük habosra a cukorral, a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá egyesével a tojásokat, illetve a mézet.
A lisztet keverjük jól el a sütőporral, a sóval, a mézeskalács fűszerkeverékkel, majd keverjük lassan, a tojásos masszához. Pihentessük hűtőszekrényben bő fél órát. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A bevonathoz a cukrot és a fahéjat keverjük össze egy kis tálkában. A tésztából formázzunk dió nagyságú golyókat. Kb. 30db lesz.
A golyókat forgassuk bele a fahéjas cukorba, és helyezzük őket egymás mellé a sütőpapírra, 5 cm távolságra. Lapítsuk le a golyókat kb. 1,5 cm vastagságúra. Süssük őket 8-10 percig, vagy amíg a szélük barnulni kezd. Miután kivettük, hagyjuk őket pár percig a sütőlemezen.
Amíg sülnek a cookiek, készítsük el a cukormázat.
A tojásfehérjét a porcukorral verjük habbá gőz felett. Töltsük nyomózsákba vagy dekor tollba, ezzel díszítsük a sütiket.