Mézeskalács diabetikus
Desszertek: Mézeskalács diabetikus a sok Mézeskalács recept közül.
Elkészítés
1. lépés
Egy lábosban, melegítsük fel a Rama Vajas Ízt a mézpótlóval és az édesítőszerrel, amíg fel nem olvadnak. Hagyjuk kicsit lehűlni.
2. lépés
Keverjük össze jól a lisztet a fűszeres sütőporral. Ha kihűl a mézes margarin, adjuk a lisztes keverékhez és a tojásokkal gyúrjuk tésztává. Ragacsos lesz, ezért hideg helyen pihentessük egy-két órát.
3. lépés
Ezután nyújtsuk ki lisztezett deszkán, és vágjunk belőle karácsonyi kiszúró formákkal különféle alakzatokat. A maradék tésztát ismét gyúrjuk össze, majd ismételjük addig a kiszúrást, amíg a tészta elfogy. Kenjük be tojásfehérjével a tetejüket.
4. lépés
Süssük kikent, kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben, 175 °C-ra előmelegített sütőben 10-12 percig, vagy amíg a tetejük aranybarna lesz. Hagyjuk a sütőlapon kihűlni.
30-40 mézeskalács lesz belőle.
Ha kihűltek, díszítsük különböző magokkal, dióbéllel, mogyoróval, mandulával!
Az alapanyagok megvásárlásakor minden esetben ellenőrizze az összetevő és tápanyag információkat a termékek csomagolásán.