Feltöltve:

Mézeskalács házikó

120
Nehéz
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Díszítéshez

smarties1 csomag
tojásfehérje2 darab
porcukor50 dekagramm

Mézeskalácshoz

liszt55 kilogramm
Ráma7 dekagramm
méz15 dekagramm
tojás2 darab
porcukor15 dekagramm
mézeskalács fűszerkeverék4 teáskanál
víz2 evőkanál
szódabikarbóna1 kávéskanál

Desszertek: Mézeskalács házikó a sok Mézeskalács recept közül.

Elkészítés

1

A sablont kinyomtatom, majd kartonpapírból kivágom.

2

A mézet és a Ramát összeolvasztom.

3

A tojásokat a porcukorral, a mézeskalács fűszerkeverékkel és a szódabikarbónával felverem. Hozzáadom a Ramás mézet, majd a vizet és a lisztet. Összegyúrom és 1 éjszakára hűtőbe teszem.

4

Másnap kinyújtom és a sablonok segítségével kivágom. Alapot is vágok neki, 22x28 cm-est. 180 fokon 10 perc alatt megsütöm.

5

Amíg sülnek a mézeskalácsok, addig a tojásfehérjét a porcukorral jó kemény habbá verem.

6

Ha kihűltek a mézeskalácsok, összeállítom őket a cukormázzal. Először az alapra ragasztom őket, majd kicsit hagyom száradni és ezután jöhet a tető.

7

Cukormázzal és smartisokkal kidíszítem.

Hozzászólások

Hasonló receptek

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

1"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem