Mézeskalács házikó
Hozzávalók
cukor | 18 dekagramm | |
---|---|---|
kakaó | 2 evőkanál | |
liszt | 75 dekagramm | |
Ráma | 15 dekagramm | |
tojás | 2 darab | |
méz | 27 dekagramm | |
sütőpor | 0.75 csomag | |
só | 1 csipetnyi | |
mézeskalács fűszerkeverék | 0.75 csomag |
Desszertek: Mézeskalács házikó a sok Mézeskalács recept közül.
Elkészítés
A Ramát, a cukrot, a mézet, a fűszereket és a kakaót egy lábasban összemelegítem, majd addig keverem, amíg a cukor elolvad.
Hagyom hűlni, majd belekeverem az egyik egész tojást, meg az egyiknek a sárgáját.
A lisztbe keverem a sütőport, a sót és hozzáadom a mézes keveréket. A robotgép dagasztólapátjával jól összekeverem, deszkán átgyúrom és 1 órára a hűtőbe teszem.
Közben kiszabom a ház elemeit.
A sütőpapírt kicsit meglisztezem, azon nyújtom ki a tésztát fél cm vékonyra. Kiszabom az elemeket, de csak a leeső darabokat szedem ki közüle. Így tartja meg a legjobban a formáját, mert nagyon fontos, hogy egyenes legyen minden olyan oldal, amit egy másikkal kell összeragasztani.
A sütőpapírral együtt teszem a tepsibe.