Mézeskalács házikó
Desszertek: Mézeskalács házikó a sok Mézeskalács recept közül.
Elkészítés
1
A lisztet, porcukrot, szódabikarbónát, egész tojásokat, olvasztott mézet, tejfölt a fahéjjal és a szegfűszeggel összegyúrjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap formázzuk.
2
Kinyújtjuk a tésztát kb 4-5 mm vastagra. Kartonból kivágjuk a megtervezett házikó falait, tetejét, majd rátesszük a kinyújtott mézes-lapra és körbevágjuk. A kimaradt részekből puszedliket szaggatunk és együtt kisütjük, közepes hőmérsékleten.
3
A porcukrot keverjük simára kevés citromlével. Inkább sűrűbb legyen, hogy ne csússzon le a tésztáról. Kihűlés után ezzel mintázzuk meg a ház falát, tetejét és a puszedliket is. Kihűlés után a cukros tojáshabbal összeragasztjuk a házat.