Mézeskalács
Mézeskalács
  • timer330 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • tojás - 2 darab
    • Ráma - 5 dekagramm
    • szódabikarbóna - 1 teáskanál
    • méz - 4 evőkanál
    • liszt - 40 dekagramm
    • porcukor - 15 dekagramm
    • mézeskalács fűszerkeverék - 1 teáskanál

    Máz

    • tojásfehérje - 1 darab
    • porcukor - 13 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A liszt kivételével a hozzávalókat gőz felett kézi habverővel folyamatosan keverve összeolvasztjuk és sűrűsödésig keverjük. Ezután még melegen hozzákeverjük a lisztet és betesszük a hűtőbe pihenni, kb. 3-4 órát. Eközben a liszt megszívja magát és könnyen sodorhatóvá válik.
    2. Lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra sodorjuk, különböző karácsonyi formákkal kiszaggatjuk, majd jól kikent tepsiben megsütjük. Ne rakjuk túl közel egymáshoz, mert megnőnek és vigyázzunk, mert hamar pirul.
    3. A tojásfehérjét habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a porcukrot. Egy zacskóba kanalazzuk, pici lyukat vágunk rá és ezzel díszítjük a süteményeket.