Feltöltve:

Mézeskalács diabetikus

access_alarm 80
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz10 dekagramm
cukor vagy helyette édesítőszer10 dekagramm
liszt40 dekagramm
tojás2 darab
tojásfehérje a kenéshez1 darab
dióbél1 adag
mézpótló diabetikus édesség125 gramm
mézeskalács fűszerkeverék1 tasak

Elkészítés

1. lépés

Egy lábosban, melegítsük fel a Rama Vajas Ízt a mézpótlóval és az édesítőszerrel, amíg fel nem olvadnak. Hagyjuk kicsit lehűlni.

2. lépés

Keverjük össze jól a lisztet a fűszeres sütőporral. Ha kihűl a mézes margarin, adjuk a lisztes keverékhez és a tojásokkal gyúrjuk tésztává. Ragacsos lesz, ezért hideg helyen pihentessük egy-két órát.

3. lépés

Ezután nyújtsuk ki lisztezett deszkán, és vágjunk belőle karácsonyi kiszúró formákkal különféle alakzatokat. A maradék tésztát ismét gyúrjuk össze, majd ismételjük addig a kiszúrást, amíg a tészta elfogy. Kenjük be tojásfehérjével a tetejüket.

4. lépés

Süssük kikent, kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben, 175 °C-ra előmelegített sütőben 10-12 percig, vagy amíg a tetejük aranybarna lesz. Hagyjuk a sütőlapon kihűlni.
30-40 mézeskalács lesz belőle.
Ha kihűltek, díszítsük különböző magokkal, dióbéllel, mogyoróval, mandulával!

Az alapanyagok megvásárlásakor minden esetben ellenőrizze az összetevő és tápanyag információkat a termékek csomagolásán.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 90"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 175"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 130"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem