Feltöltve:

Mézeskalácstorta

70
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Ráma8 dekagramm
étcsokoládé10 dekagramm
marcipánmassza vagy psz massza20 dekagramm
tojás6 darab
mézeskalácsfűszer2 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
1 kevés
porcukor10 dekagramm
liszt10 dekagramm

Tetejére

baracklekvár, de bármilyen más ízű lekvár is jó5 dekagramm
marcipánmassza, vagy hóbevonó15 dekagramm
étcsokoládé10 dekagramm

Desszertek: Mézeskalácstorta a sok Mézeskalács recept közül.

Elkészítés

1

A Ramát megolvasztom, hozzáadom a reszelt csokit és a marcipánt. A tojássárgákkal, a mézeskalácsfűszerrel és a vaníliás cukorral együtt robotgéppel habosra keverem. A fehérjét kemény habbá verem, a csokoládés masszába forgatom, majd beleszitálom a lisztet.

2

A tésztát egy 22 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm. Előmelegített sütőben 160 fokon megsütöm. Miután megsült, még melegen kiborítom a formából és a tetejét megkenem lekvárral.

3

A marcipánt porcukrozott deszkán akkorára nyújtom mint a tészta és a torta tetejére helyezem. A csokoládét gőz felett felolvasztom, (ha kell egy pici olajat öntök bele) és ízlés szerint megfelelően spinelem.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem