Feltöltve:

Mézeskalácstorta

access_alarm 70
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Ráma8 dekagramm
étcsokoládé10 dekagramm
marcipánmassza vagy psz massza20 dekagramm
tojás6 darab
mézeskalácsfűszer2 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
1 kevés
porcukor10 dekagramm
liszt10 dekagramm

Tetejére

baracklekvár, de bármilyen más ízű lekvár is jó5 dekagramm
marcipánmassza, vagy hóbevonó15 dekagramm
étcsokoládé10 dekagramm

Desszertek: Mézeskalácstorta a sok Mézeskalács recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A Ramát megolvasztom, hozzáadom a reszelt csokit és a marcipánt. A tojássárgákkal, a mézeskalácsfűszerrel és a vaníliás cukorral együtt robotgéppel habosra keverem. A fehérjét kemény habbá verem, a csokoládés masszába forgatom, majd beleszitálom a lisztet.

2. lépés

A tésztát egy 22 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm. Előmelegített sütőben 160 fokon megsütöm. Miután megsült, még melegen kiborítom a formából és a tetejét megkenem lekvárral.

3. lépés

A marcipánt porcukrozott deszkán akkorára nyújtom mint a tészta és a torta tetejére helyezem. A csokoládét gőz felett felolvasztom, (ha kell egy pici olajat öntök bele) és ízlés szerint megfelelően spinelem.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem