Mézeskalácstorta
Hozzávalók
Ráma | 8 dekagramm | |
---|---|---|
étcsokoládé | 10 dekagramm | |
marcipánmassza vagy psz massza | 20 dekagramm | |
tojás | 6 darab | |
mézeskalácsfűszer | 2 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
só | 1 kevés | |
porcukor | 10 dekagramm | |
liszt | 10 dekagramm |
Tetejére
baracklekvár, de bármilyen más ízű lekvár is jó | 5 dekagramm | |
---|---|---|
marcipánmassza, vagy hóbevonó | 15 dekagramm | |
étcsokoládé | 10 dekagramm |
Desszertek: Mézeskalácstorta a sok Mézeskalács recept közül.
Elkészítés
1
A Ramát megolvasztom, hozzáadom a reszelt csokit és a marcipánt. A tojássárgákkal, a mézeskalácsfűszerrel és a vaníliás cukorral együtt robotgéppel habosra keverem. A fehérjét kemény habbá verem, a csokoládés masszába forgatom, majd beleszitálom a lisztet.
2
A tésztát egy 22 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm. Előmelegített sütőben 160 fokon megsütöm. Miután megsült, még melegen kiborítom a formából és a tetejét megkenem lekvárral.
3
A marcipánt porcukrozott deszkán akkorára nyújtom mint a tészta és a torta tetejére helyezem. A csokoládét gőz felett felolvasztom, (ha kell egy pici olajat öntök bele) és ízlés szerint megfelelően spinelem.