Mézeskrémes
Mézeskrémes
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • porcukor - 25 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • tej - 7 dl
    • liszt - 5 evőkanál
    • tojássárgája - 4 darab

    Tészta

    • kakaó (ez lehet cukrozatlan is, de én cukrossal szoktam) - 6 dekagramm
    • tojás - 2 darab
    • tej - 5 evőkanál
    • méz - 5 evőkanál
    • szódabikarbóna - 1 teáskanál
    • porcukor - 18 dekagramm
    • Ráma - 15 dekagramm
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • liszt - 60 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A sütőt előmelegítjük 150°C-fokra. Ez gázsütőn a közepes fokozat. A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és 4 részre osztjuk, ezután olajjal vagy Ramával megkenjük a tepsi hátulját és ezen kinyújtjuk a tésztát kb. 35x25cm-re, és 10 percig sütjük. Ha nincs 4 sütőlemezünk akkor egy négyszögletű tálcát megfordítunk, alufóliát teszünk rá, a kész lapot leválasztjuk a sütőlemezről (erre a legjobb egy hosszú spatula), és átcsúsztatjuk a tálcára, ezután elmossuk a tepsit és jöhet a következő lap. Ha mindegyik lap kisült elkészítjük a krémet. Az 5 evőkanál lisztet és a 4 tojássárgáját kis tejjel simára keverjük, majd hozzáöntjük a többi tejet, és kis lángon folyton kevergetve sűrűre főzzük. Amíg hűl a főzött krém, a Ramát a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Amikor a főzött krém langyos, a másik krémmel összekeverjük, és a lapokat megtöltjük. A sütemény tetejét megszórhatjuk porcukorral, rakhatunk rá csokimázat is, vagy rákenünk egy kis krémet és csokit reszelünk rá, de hagyhatjuk simán is, ahogy nekünk tetszik. Kész a süti.