Mikulás-váró almás
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
---|---|---|
zsemlemorzsa | 2 evőkanál | |
tojás | 6 darab | |
tej | 3 dl | |
alma | 1 kilogramm | |
finomliszt | 6 evőkanál | |
őrölt fahéj | 1 csipetnyi | |
porcukor | 20 dekagramm | |
kristálycukor | 6 evőkanál | |
kakaópor | 1 teáskanál | |
vaníliás krémpuding | 1 csomag | |
reszelt étcsokoládé vagy tortadara | 6 dekagramm |
Desszertek: Mikulás-váró almás a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk és kb. 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Egy nagy tepsit kikenünk Ramával, meghintjük zsemlemorzsával és erre fektetjük az almaszeleteket. A szeleteket a cukorral összekevert fahéjjal megszórjuk.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a fele cukorral felhabosítjuk, amíg sűrű krémet kapunk. A tojásfehérjét a másik fél adag cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a sárgájakrémhez adjuk, majd a fehérjét lazán hozzákeverjük. A piskótatészta kétharmadát az almára öntjük, majd a kakaót a maradék masszával összekeverjük és a tésztára rétegezzük. A kétféle tésztán egy villát többször áthúzunk, hogy a tészta márványos legyen.
Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 18-20 percig sütjük. Ha megsült, enyhén cukrozott gyúrólapra kiborítjuk a tepsiből és lehűtjük.
A pudingport négy evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet a porcukorral felforraljuk, a pudingporos tejet hozzáadjuk és újra felforraljuk. A Ramát néhány evőkanál cukorral (ízlés szerint) felhabosítjuk és a már langyos pudingot kanalanként a Ramához keverjük.
A kész krémet az almára kenjük, tetejét díszítésként megszórjuk reszelt csokoládéval vagy tortadarával.