Feltöltve:

Milka torta

60
Közepes
8 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

víz4 evőkanál
tojás8 darab
cukor3 evőkanál
tej6 dl
liszt8 evőkanál
sütőpor1 csomag
habtejszín2 dl
kakaópor2 evőkanál
vaníliás cukor2 csomag
főznivaló csokoládés pudingpor2 csomag
milka csokoládé100 dekagramm

Desszertek: Milka torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tojássárgákat felverjük (kézi robotgéppel) 4 kanál vízzel és 6 kanál cukorral. A tojásfehérjéket felverjük (állványos robotgéppel) 2 csipet sóval és 6 kanálcukorral + 2 csomag vaníliás cukorral.

2

Egy tálba tesszük a sütőport, lisztet és a kakaóport; összekeverjük. A lisztes alapanyagot hozzászitáljuk a tojássárgájás krémhez, nagyjából elkeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérje 1/4 részét, és elkeverjük kézi robotgéppel. A többi tojáshabot már egy műanyag fakanállal, kézzel keverjük óvatosan hozzá.

3

Kerek tortaforma aljába vágjunk sütőpapírt, és öntsük bele a piskótamasszát. 220 fokos, előmelegített sütőbe tesszük, és 5 perc múlva levesszük a hőfokot 180 fokra. Még 20 percig, illetve tűpróbáig sütjük.

4

Amíg sül a piskóta: 2 csoki pudingot főzünk 3-4 ek cukorral és 6 dl tejjel. Ha kész, még forrón beletördelünk 1 tábla Milka tejcsokit, és elkeverjük. Kihűtjük. Felverünk 2 dl habtejszínt némi porcukorral, és a krémhez keverjük.

5

Majd a kész piskótát kettévágjuk, megkenjük a krém felével, ráborítjuk a másik tortalapot és a maradék krémmel befedjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

150"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

200"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

20"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem