Milka torta
Desszertek: Milka torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tojássárgákat felverjük (kézi robotgéppel) 4 kanál vízzel és 6 kanál cukorral. A tojásfehérjéket felverjük (állványos robotgéppel) 2 csipet sóval és 6 kanálcukorral + 2 csomag vaníliás cukorral.
Egy tálba tesszük a sütőport, lisztet és a kakaóport; összekeverjük. A lisztes alapanyagot hozzászitáljuk a tojássárgájás krémhez, nagyjából elkeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérje 1/4 részét, és elkeverjük kézi robotgéppel. A többi tojáshabot már egy műanyag fakanállal, kézzel keverjük óvatosan hozzá.
Kerek tortaforma aljába vágjunk sütőpapírt, és öntsük bele a piskótamasszát. 220 fokos, előmelegített sütőbe tesszük, és 5 perc múlva levesszük a hőfokot 180 fokra. Még 20 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
Amíg sül a piskóta: 2 csoki pudingot főzünk 3-4 ek cukorral és 6 dl tejjel. Ha kész, még forrón beletördelünk 1 tábla Milka tejcsokit, és elkeverjük. Kihűtjük. Felverünk 2 dl habtejszínt némi porcukorral, és a krémhez keverjük.
Majd a kész piskótát kettévágjuk, megkenjük a krém felével, ráborítjuk a másik tortalapot és a maradék krémmel befedjük.