Milka torta
Milka torta
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • víz - 4 evőkanál
  • tojás - 8 darab
  • cukor - 3 evőkanál
  • tej - 6 dl
  • liszt - 8 evőkanál
  • sütőpor - 1 csomag
  • habtejszín - 2 dl
  • kakaópor - 2 evőkanál
  • vaníliás cukor - 2 csomag
  • főznivaló csokoládés pudingpor - 2 csomag
  • milka csokoládé - 100 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tojássárgákat felverjük (kézi robotgéppel) 4 kanál vízzel és 6 kanál cukorral. A tojásfehérjéket felverjük (állványos robotgéppel) 2 csipet sóval és 6 kanálcukorral + 2 csomag vaníliás cukorral.
  2. Egy tálba tesszük a sütőport, lisztet és a kakaóport; összekeverjük. A lisztes alapanyagot hozzászitáljuk a tojássárgájás krémhez, nagyjából elkeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérje 1/4 részét, és elkeverjük kézi robotgéppel. A többi tojáshabot már egy műanyag fakanállal, kézzel keverjük óvatosan hozzá.
  3. Kerek tortaforma aljába vágjunk sütőpapírt, és öntsük bele a piskótamasszát. 220 fokos, előmelegített sütőbe tesszük, és 5 perc múlva levesszük a hőfokot 180 fokra. Még 20 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
  4. Amíg sül a piskóta: 2 csoki pudingot főzünk 3-4 ek cukorral és 6 dl tejjel. Ha kész, még forrón beletördelünk 1 tábla Milka tejcsokit, és elkeverjük. Kihűtjük. Felverünk 2 dl habtejszínt némi porcukorral, és a krémhez keverjük.
  5. Majd a kész piskótát kettévágjuk, megkenjük a krém felével, ráborítjuk a másik tortalapot és a maradék krémmel befedjük.