Mini fahéjas csigák
Hozzávalók
tojássárgája | 1 darab | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 4 dekagramm | |
tej | 1 dl | |
liszt | 25 dekagramm | |
fahéj | 2 evőkanál | |
só | 1 csipetnyi | |
porcukor | 5 evőkanál | |
élesztő | 1 dekagramm | |
kristálycukor | 1 teáskanál |
Desszertek: Mini fahéjas csigák a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés

1
Összekészítjük a hozzávalókat, hogy minden kéznél legyen. Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés tejjel és cukorral.
2
A tészta hozzávalóit a tej kivételével egy tálba tesszük. Ha az élesztő felfutott, azt is hozzáöntjük.
3
Lágy tésztát gyúrunk belőle úgy, hogy a tejet fokozatosan adagoljuk hozzá.
4
Letakarjuk a tésztát és 1 óráig kelesztjük.
5
Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán nyújtsuk téglalap alakúra, kenjük át olvasztott Rama margarinnal.
6
A fahéjjal elkevert porcukros töltelékkel szórjuk meg a tésztát és tekerjük fel.
7
Szeleteljük fel 1 cm-es vastagságúra és tegyük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe.
8
Előmelegített sütőben, 170 fokon 25 perc alatt süssük készre.