Feltöltve:

Mini fahéjas csigák

45
Könnyű
20 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojássárgája1 darab
Rama Vajas Íz4 dekagramm
tej1 dl
liszt25 dekagramm
fahéj2 evőkanál
1 csipetnyi
porcukor5 evőkanál
élesztő1 dekagramm
kristálycukor1 teáskanál

Desszertek: Mini fahéjas csigák a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

Mini fahéjas csigák elkészítés 1. lépés képe
1

Összekészítjük a hozzávalókat, hogy minden kéznél legyen. Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés tejjel és cukorral.

2

A tészta hozzávalóit a tej kivételével egy tálba tesszük. Ha az élesztő felfutott, azt is hozzáöntjük.

3

Lágy tésztát gyúrunk belőle úgy, hogy a tejet fokozatosan adagoljuk hozzá.

4

Letakarjuk a tésztát és 1 óráig kelesztjük.

5

Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán nyújtsuk téglalap alakúra, kenjük át olvasztott Rama margarinnal.

6

A fahéjjal elkevert porcukros töltelékkel szórjuk meg a tésztát és tekerjük fel.

7

Szeleteljük fel 1 cm-es vastagságúra és tegyük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe.

8

Előmelegített sütőben, 170 fokon 25 perc alatt süssük készre.

Hozzászólások

Hasonló receptek

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

55"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

55"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

15"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

70"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

55"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

15"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

15"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem