Mini gesztenyés szívdobbanás
Desszertek: Mini gesztenyés szívdobbanás a sok
Elkészítés
1. lépés
Először szív alakú sablont készítünk. A tepsibe helyezett sütőpapírra rajzoljunk 9 db szívkörvonalat.
2. lépés
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat a cukor 1/3 részével fehéredésig habosítjuk. A tojásfehérjéből és a 2/3 rész cukorból kemény habot készítünk. A tojásfehérjehabot fakanállal óvatosan elkeverjük a tojássárgába, majd beletesszük a kakaóporos lisztet és ezt is óvatosan beleforgatjuk. Ha sütőport is teszünk a tésztába, azt a liszttel elkeverve tegyük bele.
3. lépés
A piskótát habzsákba töltjük és a körvonalak segítségével szív alakzatokat alakítunk ki.
4. lépés
180 fokos, előmelegített sütőben megsütjük.
5. lépés
A díszítéshez a gesztenyemasszából apró gesztenyéket formázunk és a felét olvasztott csokoládéba mártjuk. Csokipasztillákat készítünk olvasztott csokoládéból papírzsák segítségével. Bármilyen formát, motívumot fecskendezhetünk.
6. lépés
A felső lapokat lekenjük az olvasztott csokoládéval.
7. lépés
A krémhez felverjük a tejszínt, belereszeljük a gesztenyemasszát és óvatosan összekeverjük. Sima, illetve csillagcsővel ellátott habzsák segítségével betöltjük a süteményeket. 9 db szív alakú lapból 3 db mini sütemény jön ki. Tehát 3-3 lapot töltünk.
8. lépés
Végül ráhelyezzük a csokipasztillákat és a gesztenyéket.