Mini gesztenyés szívdobbanás
Mini gesztenyés szívdobbanás
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A díszítéshez

    • csokoládé olvasztva - 1 adag
    • gesztenyemassza - 1 darab

    A krémhez

    • tejszín - 2 dl
    • gesztenyemassza - 8 dekagramm

    A mázhoz

    • csokoládé olvasztva - 1 adag

    A piskótához

    • tojás - 2 darab
    • cukor - 4 dekagramm
    • liszt - 4 dekagramm
    • kakaópor - 1 dekagramm

    Elkészítés:

    1. Először szív alakú sablont készítünk. A tepsibe helyezett sütőpapírra rajzoljunk 9 db szívkörvonalat.
    2. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat a cukor 1/3 részével fehéredésig habosítjuk. A tojásfehérjéből és a 2/3 rész cukorból kemény habot készítünk. A tojásfehérjehabot fakanállal óvatosan elkeverjük a tojássárgába, majd beletesszük a kakaóporos lisztet és ezt is óvatosan beleforgatjuk. Ha sütőport is teszünk a tésztába, azt a liszttel elkeverve tegyük bele.
    3. A piskótát habzsákba töltjük és a körvonalak segítségével szív alakzatokat alakítunk ki.
    4. 180 fokos, előmelegített sütőben megsütjük.
    5. A díszítéshez a gesztenyemasszából apró gesztenyéket formázunk és a felét olvasztott csokoládéba mártjuk. Csokipasztillákat készítünk olvasztott csokoládéból papírzsák segítségével. Bármilyen formát, motívumot fecskendezhetünk.
    6. A felső lapokat lekenjük az olvasztott csokoládéval.
    7. A krémhez felverjük a tejszínt, belereszeljük a gesztenyemasszát és óvatosan összekeverjük. Sima, illetve csillagcsővel ellátott habzsák segítségével betöltjük a süteményeket. 9 db szív alakú lapból 3 db mini sütemény jön ki. Tehát 3-3 lapot töltünk.
    8. Végül ráhelyezzük a csokipasztillákat és a gesztenyéket.