Mini töltött fánkok
Hozzávalók
Krémhez
pudingpor, csokis, vaníliás, vagy ízlés szerint bármilyen | 1 csomag |
---|---|
tej | 0.5 liter |
cukor | 3 evőkanál |
habtejszín | 2 dl |
Tésztához
liszt | 12 dekagramm |
---|---|
Ráma | 12 dekagramm |
víz | 1.2 dl |
tojás | 4 egész |
cukor | 1 dekagramm |
só | 1 csipetnyi |
Desszertek: Mini töltött fánkok a sok Fánk recept közül.
Elkészítés
A vizet a Ramával, sóval és a cukorral egy edényben, nyílt lángon felforraljuk, majd állandó keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Ezt addig keverjük, amíg össze nem áll és el nem válik a massza az edény falától. A felfőzött masszához gépi habverővel egyesével hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük. A fánk tésztának krémszerűnek kell lennie. Ha kemény a tészta akkor tegyünk bele még egy tojást.
Nyomózsákból sütőpapírra halmozzunk 6-7 cm-es halmokat. Forró, 220 °C-os sütőben megsütjük, kb. 15 perc alatt. Közben nem szabad a sütő ajtaját nyitogatni, mert akkor összeesik a tészta.
Elkészítjük a krémet. A pudingport a tejjel és a cukorral a szokásos módon elkészítjük, ha kész, hagyjuk kihűlni. Ezek után gépi habverővel jól kikeverjük a pudingot, majd a már felvert habtejszínt lassan keverjük hozzá. Amikor a fánkok kihűltek, a krémet nyomózsákba tesszük, a csövével lyukat szúrunk a tészta aljába és krémet nyomunk bele, így töltjük meg a krémmel.