Feltöltve:

Mini töltött fánkok

access_alarm 70
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Krémhez

pudingpor, csokis, vaníliás, vagy ízlés szerint bármilyen1 csomag
tej0.5 liter
cukor3 evőkanál
habtejszín2 dl

Tésztához

liszt12 dekagramm
Ráma12 dekagramm
víz1.2 dl
tojás4 egész
cukor1 dekagramm
1 csipetnyi

Desszertek: Mini töltött fánkok a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A vizet a Ramával, sóval és a cukorral egy edényben, nyílt lángon felforraljuk, majd állandó keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Ezt addig keverjük, amíg össze nem áll és el nem válik a massza az edény falától. A felfőzött masszához gépi habverővel egyesével hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük. A fánk tésztának krémszerűnek kell lennie. Ha kemény a tészta akkor tegyünk bele még egy tojást.

2. lépés

Nyomózsákból sütőpapírra halmozzunk 6-7 cm-es halmokat. Forró, 220 °C-os sütőben megsütjük, kb. 15 perc alatt. Közben nem szabad a sütő ajtaját nyitogatni, mert akkor összeesik a tészta.

3. lépés

Elkészítjük a krémet. A pudingport a tejjel és a cukorral a szokásos módon elkészítjük, ha kész, hagyjuk kihűlni. Ezek után gépi habverővel jól kikeverjük a pudingot, majd a már felvert habtejszínt lassan keverjük hozzá. Amikor a fánkok kihűltek, a krémet nyomózsákba tesszük, a csövével lyukat szúrunk a tészta aljába és krémet nyomunk bele, így töltjük meg a krémmel.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 5
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem