Feltöltve:

Mogyorókrémes, csokimázas muffin

50
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz10 dekagramm
tojás3 darab
tej dl
finomliszt20 dekagramm
sütőpor1 csomag
kristálycukor25 dekagramm
étcsokoládé10 dekagramm
keserű kakaópor3 evőkanál
tejcsokoládé10 dekagramm
csokoládés mogyorókrém15 dekagramm
tisztított törökmogyoró (vékony barna héjától is megfosztott)10 dekagramm

Desszertek: Mogyorókrémes, csokimázas muffin a sok Muffin recept közül.

Elkészítés

1

A mogyorót serpenyőben szárazon (zsiradék nélkül) aranybarnára, illatosra pirítjuk, ha kihűlt, dió - vagy kávédarálóban finomra őröljük. A liszttel, a kakaóval és a sütőporral összeforgatjuk.

2

A tojást a cukorral habosra verjük, majd a puha Ramát, és a puha mogyorókrémet keverjük hozzá. A mogyorós liszttel összekeverjük, a tejjel lazítjuk.

3

Egy közepes muffin sütő mélyedéseit Ramával kikenjük, a mogyorókrémes masszával a háromnegyedükig töltjük.

4

Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek. Figyelem. Ha a formában hagyjuk kihűlni, teljesen leragad, csak kiskanállal lehet majd kiszedni.

5

A mázhoz valókat nem túl erős vízgőzre téve fölolvasztjuk, simára keverjük, hűlni hagyjuk, de mielőtt megdermedne, az ugyancsak kihűlt muffinokra locsoljuk, hogy ezeken szilárduljon meg.

Hozzászólások

Hasonló receptek

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

70"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

35"
Könnyű
favorite_border 3
Megnézem