Mogyorókrémes csokitorta
Mogyorókrémes csokitorta
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A krémhez

    • csokipudingpor - 2 csomag
    • porcukor - 20 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • mogyorókrém - 30 dekagramm
    • tej - 6 dl

    A díszítéshez

    • olaj - 3 evőkanál
    • tortabevonó - 1 tábla
    • habfixáló - 1 csomag
    • tejszín - 2 dl
    • csokidara - 1 darab

    A fehér tésztához

    • tojás - 3 darab
    • olaj - 1 evőkanál
    • finomliszt - 7.5 dekagramm
    • porcukor - 7 dekagramm

    A barna tésztához

    • olaj - 1 evőkanál
    • finomliszt - 7 dekagramm
    • kakaó - 2.5 dekagramm
    • porcukor - 10 dekagramm
    • tojás - 4 darab

    Elkészítés:

    1. Válasszuk szét a tojásokat a tésztához. Keverjük habosra a tojássárgát a porcukor felével, majd verjük fel a tojásfehérjét a maradék cukorral, végül a habot forgassuk bele a kikevert tojássárgába. Adjuk hozzá a masszához a liszttel elkevert kakaót, öntsük bele az olajat és óvatosan, hogy ne törjön meg a hab, keverjük sima masszává. Egy kilisztezett 26 cm-es tortaformába süssük, előmelegített sütőben kb. 20 percig. Ha kihűlt, vízszintesen három lapra vágjuk. A krémhez a pudingport felfőzzük a tejjel. A Ramát habosra keverjük a porcukorral és a mogyorókrémmel. Ha a puding félig kihűlt, hozzákeverjük a Ramás krémhez. A krémet egy órára, vagy akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Miután dermedt egy kicsit, megtöltjük a lapokat úgy, hogy kihagyunk egy kis krémet. Az egész tortát egyenletesen bevonjuk a maradék krémmel, az oldalát is. A díszítéshez a csokidarával bevonjuk a torta oldalát. A tejszínt a habfixálóval és egy kevés porcukorral felverjük, nyomózsákba töltjük és feldíszítjük vele a tortát. A közepét kihagyjuk. Bevonjuk csokival és a tejszínhabra is olvasztott csokit csurgatunk.