Feltöltve:

Mogyorókrémes habtorta

90
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

csokis keksz20 dekagramm
Ráma10 dekagramm
tejcsokoládé20 dekagramm
étcsokoládé20 dekagramm
rum1 dl
mogyorókrém20 dekagramm
hideg tejszín6 dl
cukrozatlan kakaópor a tetejére3 evőkanál
olaj a tortaformához1 pár csepp

Desszertek: Mogyorókrémes habtorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Kenőecsettel nagyon vékonyan kiolajozunk egy kapcsos tortaformát, majd a Ramát folyósra olvasztjuk a mikróban, vagy a tűzhelyen és kihűtjük. Turmixgépben finomra törjük a csokis kekszet, elkeverjük a Ramával és egyenletes rétegben belenyomkodjuk a tortaforma aljába. A tejcsokit és az étcsokit apróbb darabokra tördeljük és enyhe gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk a mogyorókrémmel és a rummal. Megvárjuk amíg kihűl, ezalatt a hideg tejszínből a szokásostól eltérően nem kemény, hanem csak lágy habot verünk robotgéppel. A csokis-mogyorókrémes krémet fakanállal összeforgatjuk a tejszínhabbal, ráöntjük a kekszmorzsára és a tortát 1 éjszakára betesszük a hűtőbe. Tálaláskor forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel körbevágjuk, majd leemeljük róla a kapcsos karimát és viszonylag vastagon meghintjük a cukrozatlan kakaóporral.

Hozzászólások

Hasonló receptek

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

75"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

200"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

80"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 5
Megnézem