Mogyorókrémes habtorta
Hozzávalók
csokis keksz | 20 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 10 dekagramm | |
tejcsokoládé | 20 dekagramm | |
étcsokoládé | 20 dekagramm | |
rum | 1 dl | |
mogyorókrém | 20 dekagramm | |
hideg tejszín | 6 dl | |
cukrozatlan kakaópor a tetejére | 3 evőkanál | |
olaj a tortaformához | 1 pár csepp |
Desszertek: Mogyorókrémes habtorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Kenőecsettel nagyon vékonyan kiolajozunk egy kapcsos tortaformát, majd a Ramát folyósra olvasztjuk a mikróban, vagy a tűzhelyen és kihűtjük. Turmixgépben finomra törjük a csokis kekszet, elkeverjük a Ramával és egyenletes rétegben belenyomkodjuk a tortaforma aljába. A tejcsokit és az étcsokit apróbb darabokra tördeljük és enyhe gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk a mogyorókrémmel és a rummal. Megvárjuk amíg kihűl, ezalatt a hideg tejszínből a szokásostól eltérően nem kemény, hanem csak lágy habot verünk robotgéppel. A csokis-mogyorókrémes krémet fakanállal összeforgatjuk a tejszínhabbal, ráöntjük a kekszmorzsára és a tortát 1 éjszakára betesszük a hűtőbe. Tálaláskor forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel körbevágjuk, majd leemeljük róla a kapcsos karimát és viszonylag vastagon meghintjük a cukrozatlan kakaóporral.