Mogyorókrémes habtorta
Mogyorókrémes habtorta
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • csokis keksz - 20 dekagramm
  • Ráma - 10 dekagramm
  • tejcsokoládé - 20 dekagramm
  • étcsokoládé - 20 dekagramm
  • rum - 1 dl
  • mogyorókrém - 20 dekagramm
  • hideg tejszín - 6 dl
  • cukrozatlan kakaópor a tetejére - 3 evőkanál
  • olaj a tortaformához - 1 pár csepp

Elkészítés:

  1. Kenőecsettel nagyon vékonyan kiolajozunk egy kapcsos tortaformát, majd a Ramát folyósra olvasztjuk a mikróban, vagy a tűzhelyen és kihűtjük. Turmixgépben finomra törjük a csokis kekszet, elkeverjük a Ramával és egyenletes rétegben belenyomkodjuk a tortaforma aljába. A tejcsokit és az étcsokit apróbb darabokra tördeljük és enyhe gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk a mogyorókrémmel és a rummal. Megvárjuk amíg kihűl, ezalatt a hideg tejszínből a szokásostól eltérően nem kemény, hanem csak lágy habot verünk robotgéppel. A csokis-mogyorókrémes krémet fakanállal összeforgatjuk a tejszínhabbal, ráöntjük a kekszmorzsára és a tortát 1 éjszakára betesszük a hűtőbe. Tálaláskor forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel körbevágjuk, majd leemeljük róla a kapcsos karimát és viszonylag vastagon meghintjük a cukrozatlan kakaóporral.