A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Az élesztőt szétmorzsoljuk és 0,5 dl langyos tejben feloldjuk. A lisztből kiveszünk egy maroknyit és az élesztős tejbe keverjük, majd galuska állagú kovászt készítünk. Egy kevés liszttel beszórjuk a tetejét. Langyos helyre tesszük, kelesztjük. A maradék liszt közepébe lyukat készítünk, ebbe beletesszük a többi hozzávalót, a megkelt kovászt és a maradék tejet, majd tésztát dagasztunk belőle. Konyharuhával letakarva meleg helyre tesszük és kelesztjük.
Miután megkelt, lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és egy 30x45cm-es téglalap alakú lapot nyújtunk belőle.
A mogyorókrémet felbontjuk és a műanyag tető nélkül betesszük kicsit a mikrohullámú sütőbe, vagy egy fémtálban gőz felett felmelegítjük, hogy könnyen kenhető, enyhén folyós legyen.
Megkenjük vele a lapot úgy, hogy az egyik hosszabbik szélén egy 4-5 cm széles sáv üresen maradjon. Az ezzel szembe lévő oldalon kezdjük felcsavarni a tésztát. Az így kapott hengerünket egy nagyméretű, kb. 25cm átmérőjű lukas közepű kuglófformába tesszük, amit előzetesen kikenünk Ramával és beszórunk mogyoróval.
A hengert belehelyezzük a formába úgy, hogy a tészta széle alulra kerüljön és körgyűrűt formázzon. Ismét kelesztjük a tésztát, majd előmelegített sütőben 180 °C-on sütjük 15-20 percig, ezután 170 °C-ra mérsékelve a sütőt még egy fél óráig sütjük.
A formából sütés után kiborítjuk, majd egy konyharuhával befedve hűlni hagyjuk, ezután szeletelhetjük.