Mogyorókrémes marcipánszelet
Desszertek: Mogyorókrémes marcipánszelet a sok Marcipán recept közül.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit egy tálban simára keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és világosbarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Ha egyben sütöttük meg, akkor félbe vágjuk, én személy szerint inkább két vékonyabb lapot sütöttem a kikevert masszából. A pudingport a tejjel megfőzzük és kihűtjük. Ha kihűlt, akkor kanalanként a mogyorókrém nagy részét belekeverjük, annyit hagyjunk csak, amivel a tetejét megkenjük. A marcipánt porcukorral szórt deszkán kinyújtjuk akkorára, amekkora egy tésztalap mérete. Az alsó lapot megkenjük a mogyorókrémes pudingos krémmel, ráhelyezzük a marcipánt, erre ismét a mogyorókrémes pudingos krémet kenjük, majd a következő tésztalapot is ráhelyezzük. A tésztalap tetejét mogyorókrémmel megkenjük és megszórjuk pirított mogyoróval. 2-3 órán át hideg helyen dermesztjük, majd szeleteljük.