Feltöltve:

Mogyorókrémes marcipánszelet

60
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt2 pohár
cukor1 pohár
kefír1 pohár
étolaj0.5 pohár
tojás2 egész
sütőpor1 csomag

A krémhez

mogyorókrém1 pohár
tejszín ízű pudingpor1 csomag
tej4 dl

A díszítéshez

pirított mogyoró1 kevés

Desszertek: Mogyorókrémes marcipánszelet a sok Marcipán recept közül.

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóit egy tálban simára keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és világosbarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Ha egyben sütöttük meg, akkor félbe vágjuk, én személy szerint inkább két vékonyabb lapot sütöttem a kikevert masszából. A pudingport a tejjel megfőzzük és kihűtjük. Ha kihűlt, akkor kanalanként a mogyorókrém nagy részét belekeverjük, annyit hagyjunk csak, amivel a tetejét megkenjük. A marcipánt porcukorral szórt deszkán kinyújtjuk akkorára, amekkora egy tésztalap mérete. Az alsó lapot megkenjük a mogyorókrémes pudingos krémmel, ráhelyezzük a marcipánt, erre ismét a mogyorókrémes pudingos krémet kenjük, majd a következő tésztalapot is ráhelyezzük. A tésztalap tetejét mogyorókrémmel megkenjük és megszórjuk pirított mogyoróval. 2-3 órán át hideg helyen dermesztjük, majd szeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem