Feltöltve:

Mogyorókrémes-meggyes pite

access_alarm 60
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
Ráma25 dekagramm
cukor20 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
1 csipetnyi
tejföl2 teáskanál
tojássárgája2 darab
sütőpor1 csomag
meggy70 dekagramm
almás-pite fűszerkeverék1 csomag
kekszmorzsa1 kevés
mogyorókrém1 darab

Desszertek: Mogyorókrémes-meggyes pite a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tésztához összekeverjük a száraz hozzávalókat: liszt, cukor, sütőpor, vaníliás cukor, só. Ha ezzel megvagyunk, akkor a szoba-hőmérsékletű Ramát összemorzsoljuk. Ha már teljesen morzsás állagú, csak akkor gyúrjuk össze a tojások sárgájával és a tejföllel. Folpakba csomagolva 15 percre betesszük a fagyasztóba.

2. lépés

Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A meggyet kimagozzuk és megszórjuk az almás-pite fűszerkeverékkel. Alaposan összekeverjük és 10 percig állni hagyjuk. A piteformát kikenjük Ramával és lisztezzük.

3. lépés

A tésztát ketté osztjuk. Az elsőt kinyújtjuk kerekre és kibéleljük vele a piteformát. Az alját megszurkáljuk és megszórjuk egy kevés kekszmorzsával. A meggyet kinyomkodjuk, rátesszük a tésztára, majd ízlés szerint meglocsoljuk mogyorókrémmel. Kinyújtjuk a másik tésztát is, beborítjuk vele a pite tetejét és megszurkáljuk. A megmaradt tojások sárgájával megkenjük és betesszük a 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe 30-35 percre.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 5
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem