Mogyorókrémes süti
Desszertek: Mogyorókrémes süti a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
Piskóta: 6 tojás, 6 kanál cukor, 1dl olaj, 6 evőkanál liszt, 1 sütőpor. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, az olajat apránként belecsurgatom és 1-2 percig tovább verem. A lisztet, sütőport és a habbá vert tojásfehérjét óvatosan a tojássárgájás krémhez keverem, majd tepsibe öntöm és megsütöm. Krém: 6 dl tejbe megfőzök 2 csomag vaníliás pudingot és 20 dkg cukrot. Kihűlésig sűrűn kevergetem, hogy ne csomósodjon meg. Ha kihűlt 0,5 l növény eredetű tejszínt, (mert az nem esik össze) verek fel és a felét hozzáadom a pudingos krémhez, majd a krémet kettéveszem. Az egyik felébe teszek 3 kanál kakaót és egy pici rumot. Egy lábasba tettem vizet, ebbe tettem bele üvegestől a mogyorókrémet. Mikor megolvadt megkentem vele a piskótát, majd erre rá a vaníliás krémet, aztán a csokisat, legvégül pedig a megmaradt tejszínhabot tettem rá. A tetejét díszítettem diódarabokkal és csokireszelékkel.