Mogyorókrémes tekercs
Mogyorókrémes tekercs
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • finomliszt - 375 gramm
  • élesztő - 2 dekagramm
  • langyos tej - 125 milliliter
  • tojásfehérje - 1 darab
  • porcukor - 80 gramm
  • lágy Rama - 50 gramm
  • só - 1 csipetnyi

Töltelékhez

  • mogyorókrém (kb) - 1 adag

Kenéshez

  • tojássárgája - 1 darab
  • tej - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 180 fokra ( gázsütőnél 2-3. fokozat) előmelegítjük. Az élesztőt beledaraboljuk a lisztbe, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is és konyhai robotgéppel sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, amíg láthatóan meg nem nő. A megkelt tésztát megfelezzük és enyhén belisztezett gyúródeszkán kb. 30 cm átmérőjű lappá nyújtjuk. A tojássárgát felverjük a tejjel és mindkét kinyújtott lapot megkenjük a tojásos tejjel. A mogyorókrémet egyenletesen elosztjuk a lapokon. Mindkét lapot négy részre osztunk és a negyedeket további hat egyenlő részre vágjuk fel. A kis lapokat a szélesebb végüktől indulva szorosan feltekerjük és a maradék tojássárgával megkenjük. A tekercseket a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő alsó harmadába toljuk és kb. 15 perc alatt készre sütjük. Az elkészült süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.