Mogyorókrémes torta
Hozzávalók
Tésztához
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
cukor | 6 evőkanál | |
liszt | 6 evőkanál | |
sütőpor | 1 csipetnyi |
Krémhez
mogyoró | 30 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 20 dekagramm | |
tej | 3 dl | |
Ráma | 25 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
rum | 2 kávéskanál |
Tetejére
tejszín | 500 milliliter |
---|
Desszertek: Mogyorókrémes torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tésztához piskótát sütünk. Ehhez egy tálba ütjük a tojásokat, beletesszük a cukrot és kb. 10 percig verjük habverővel, végül hozzáadjuk a sütőport és a lisztet is. Sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük.
A krémhez a tejet felmelegítjük, beletesszük a mogyorót és a cukrot, majd sűrűre főzzük. Egy másik tálba a Ramát a vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a rumot, majd a kihűtött mogyorós keveréket. Jól összekeverjük és hűtőben kb. 1 órát állni hagyjuk.
A megsült piskótát háromszor elvágjuk, így kétszer tudjuk tölteni és magasabb lesz. A külsejére a felvert tejszínt tesszük. Ha nem édes a tejszín, akkor felverés közbe adjunk hozzá egy vaníliás cukrot is. Ízlés szerint díszítjük.