Mogyorókrémes torta
Desszertek: Mogyorókrémes torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tojások fehérjéjét kemény habbá verem, a sárgáját kikeverem a cukorral. A lisztbe belekeverem a sütőport és a pirított mogyorót is. A tojássárga és a cukor keverékhez felváltva, óvatosan hozzákeverem a tojásfehérjét és a lisztes mogyorót. Ebből tortaformában piskótát sütök.
A kész korongot 3 rétegre vágom és baracklekvárral megkenem az alsó piskótaréteget. Félreteszem és a mogyorókrémet kikeverem a mascarponéval, majd ennek nagy részét is rákenem.
Ráhelyezem a következő réteg piskótát, amit szintén baracklekvárral, valamint a vaníliás cukorral és a habfixálóval felvert tejszínhabbal kenek meg. Végül az utolsó réteg piskótát is ráteszem.
Az oldalát és a tetejét a maradék mogyorókrémes krémmel vonom be, majd darált mogyorót, vagy kekszdarát szórok rá. Tetszés szerint díszítem.