Mogyorókrémmel és meggyel töltött kókuszgolyó
Mogyorókrémmel és meggyel töltött kókuszgolyó
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • darált keksz - 0.5 kilogramm
  • kávé - 6 dl
  • vaníliás cukor - 2 csomag
  • porcukor - 2 evőkanál
  • instant kakaópor - 2 evőkanál
  • rum - 4 evőkanál

Elkészítés:

  1. Egy tálba beleteszem a darált kekszet, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a rumot és kakaóport.
  2. Beleöntöm a kávét és összegyúrom, amíg jól gyúrhatóvá nem válik a tészta.
  3. Addig hagyom pihenni, amíg a meggyet a rummal össze nem melegítem a mikróban 3 perc alatt.
  4. Nedves kézzel kis adagokat téve a tenyerünkbe szétnyomkodjuk és kis mokkáskanállal megkenem a mogyorókrémmel, majd beleteszem a meggyet. De lehet csak sima mogyorókrémeset, vagy csak meggyeset. Szép gombócot formázva belehempergetem a kókuszreszelékbe. Lehet színes tortadíszbe is.
  5. Egy alufóliás tálcára, vagy minyon papírra teszem, majd beteszem a hűtőbe 2 órára.