Mogyorós aranygaluskatészta
Hozzávalók
tojássárgája | 1 darab | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 12 dekagramm | |
olaj | 1 dl | |
cukor | 6 evőkanál | |
tej | 2 dl | |
liszt | 50 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
mogyoró | 15 dekagramm | |
élesztő | 2 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag |
Desszertek: Mogyorós aranygaluskatészta a sok Galuska recept közül.
Elkészítés

1
Az élesztőt a meleg tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, 10 dkg felolvasztott margarint, és a tojássárgát. Alaposan megdagasztjuk. Akkor jó, ha már nem csak az edény faláról válik le a tészta, hanem a kezünkről is.