Mogyorós-banános keksz
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 1 darab | |
citromlé | 1 evőkanál | |
finomliszt | 20 dekagramm | |
banán | 1 darab | |
só | csipetnyi | |
kristálycukor | 4 evőkanál | |
török-mogyoró | 30 mag | |
darált török-mogyoró | 5 dekagramm |
Desszertek: Mogyorós-banános keksz a sok Keksz recept közül.
Elkészítés
1
A banánt egy villával összetörjük, a citromlével összedolgozzuk. A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, a banánt, a cukrot, a mogyorót, a sót, a tojást hozzáadjuk és tésztát gyúrunk belőle. A masszából sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kb. 4 cm távolságra, megnedvesített kiskanállal diónyi halmokat rakunk és a kanállal egy kicsit el is lapítjuk.
2
A tetejükbe 1-1 szem mogyorót nyomunk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 15-17 percig sütjük. A tepsin hagyjuk kihűlni.