Mogyorós-banános keksz
Mogyorós-banános keksz
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • csokoládédara
  • csokoládé

A díszítéshez

  • török mogyoró - 32 darab

A tésztához

  • só (ha a mogyoró sós, akkor nem kell) - 1 csipetnyi
  • darált török-mogyoró - 5 dekagramm
  • kristálycukor - 4 evőkanál
  • finomliszt - 20 dekagramm
  • citromlé - 1 evőkanál
  • érett banán (kb.11 dkg súlyú) - 1 darab
  • tojás - 1 darab
  • Ráma - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A banánt egy villával összetörjük, a citromlével összedolgozzuk. A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, a banánt, a cukrot, a mogyorót, a sót, a tojást hozzáadjuk és tésztát gyúrunk belőle. A masszából sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kb. 4 cm távolságra, megnedvesített kiskanállal diónyi halmokat rakunk és a kanállal egy kicsit el is lapítjuk. A tetejükbe 1-1 szem mogyorót nyomunk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 15-17 percig sütjük. A tepsin hagyjuk kihűlni.<br />