só (ha a mogyoró sós, akkor nem kell)
- 1 csipetnyi
darált török-mogyoró
- 5 dekagramm
kristálycukor
- 4 evőkanál
finomliszt
- 20 dekagramm
citromlé
- 1 evőkanál
érett banán (kb.11 dkg súlyú)
- 1 darab
tojás
- 1 darab
Ráma
- 10 dekagramm
Elkészítés:
A banánt egy villával összetörjük, a citromlével összedolgozzuk. A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, a banánt, a cukrot, a mogyorót, a sót, a tojást hozzáadjuk és tésztát gyúrunk belőle. A masszából sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kb. 4 cm távolságra, megnedvesített kiskanállal diónyi halmokat rakunk és a kanállal egy kicsit el is lapítjuk. A tetejükbe 1-1 szem mogyorót nyomunk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 15-17 percig sütjük. A tepsin hagyjuk kihűlni.<br />