Mogyorós-banános keksz
Mogyorós-banános keksz
  • timer27 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
  • tojás - 1 darab
  • citromlé - 1 evőkanál
  • finomliszt - 20 dekagramm
  • banán - 1 darab
  • só - csipetnyi
  • kristálycukor - 4 evőkanál
  • török-mogyoró - 30 mag
  • darált török-mogyoró - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. A banánt egy villával összetörjük, a citromlével összedolgozzuk. A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, a banánt, a cukrot, a mogyorót, a sót, a tojást hozzáadjuk és tésztát gyúrunk belőle. A masszából sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kb. 4 cm távolságra, megnedvesített kiskanállal diónyi halmokat rakunk és a kanállal egy kicsit el is lapítjuk.
  2. A tetejükbe 1-1 szem mogyorót nyomunk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 15-17 percig sütjük. A tepsin hagyjuk kihűlni.