Mogyorós csokoládétorta
Hozzávalók
A tésztához
vaj vagy sütőmargarin | 12 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 18 dekagramm | |
barna cukor | 2.5 dekagramm | |
tojás | 1 darab | |
só | 1 csipetnyi | |
sütőpor | 1 csipetnyi |
A mogyorós réteghez
tejszín (főzőtejszín is jó) | 5 dl | |
---|---|---|
barna cukor | 10 dekagramm | |
földimogyoró (sótlan, pucolt állapotban) | 15 dekagramm | |
vaj vagy sütőmargarin | 5 dekagramm | |
vaníliás pudingpor | 0.5 csomag |
A csokoládés réteghez
étcsokoládé | 20 dekagramm | |
---|---|---|
tejszín | 2 dl |
Desszertek: Mogyorós csokoládétorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és minimum fél órára betesszük a hűtőbe. Célszerű előző nap megcsinálni. Kinyújtjuk és kibélelünk vele egy 28 cm-es tortaformát úgy, hogy 3-4 cm magas pereme legyen, majd fél órára visszatesszük a hűtőbe.
Közben előmelegítjük a sütőt és megpucoljuk a mogyorót, majd száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, végül ha kihűlt, összevágjuk. A tejszínt, a cukrot és a vajat vagy sütőmargarint összeolvasztjuk, belekeverjük pudingport és a mogyorót, majd félretesszük hűlni.
A tésztát alaposan megszurkálva, vagy vaksúllyal lenyomva, előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. A megsült tésztát félretesszük hűlni, majd kiszedjük a formából és egy tortatálra tesszük.
Beleöntjük a szintén kihűlt mogyorós krémet, és elkészítjük az utolsó réteget. A tejszínt felmelegítjük, majd hozzáadjuk az összetördelt csokoládét és addig keverjük, amíg az összes fel nem olvad. A torta tetejére öntjük és kihűtjük.