Mogyorós gyerek szelet
60
Közepes
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
krem
tej | 0.5 liter | |
---|---|---|
tojássárgája | 6 darab | |
kristálycukor | 25 dekagramm | |
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
liszt | 3 evőkanál | |
csokoládé | 10 dekagramm | |
Ráma | 25 dekagramm |
Tészta
tojásfehérje | 6 darab | |
---|---|---|
kristálycukor | 6 evőkanál | |
étolaj | 1 evőkanál | |
liszt | 2 evőkanál | |
zsemlemorzsa | 2 evőkanál | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
vágott dió (kb) | 15 dekagramm | |
mogyorókrém | 0.5 pohár | |
háztartási keksz | 0.5 kilogramm |
Tetejére
habtejszín | 2 dl |
---|
Desszertek: Mogyorós gyerek szelet a sok
Elkészítés
1
A 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és a zsemlemorzsát. Tepsibe tesszük, megszórjuk a vágott dióval, majd megsütjük.
2
A még meleg tésztát megkenjük a mogyorókrémmel.
3
A tejből, a tojássárgából, a cukorból, a vaníliás pudingporból és a lisztből krémet főzünk. Ha kész, elfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét, majd kihűtjük. A Ramát két részre osztjuk és belekeverjük a sárga, valamint a csokis krémbe.
4
A tésztát megkenjük mogyorókrémmel, majd rákenjük a sárga krémet. Ezt beborítjuk a tejbe mártogatott háztartási keksszel és erre jön a csokis krém.
5
A tetejére a 2 dl tejszínből vert kemény habot tesszük.