Mogyorós, karamellás, tejcsokoládés muffin
Hozzávalók
mogyorós, karamellás, tejcsokoládés szelet | 5 darab |
---|---|
Ráma | 17.5 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
só | 1 csipetnyi |
kristálycukor | 12.5 dekagramm |
egész tojás | 4 darab |
liszt | 32.5 dekagramm |
sütőpor | 1 csomag |
tej | 5 evőkanál |
csoki vagy mogyoró | 1 kevés |
Desszertek: Mogyorós, karamellás, tejcsokoládés muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
1
A puha Ramát a cukorral és a sóval habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként hozzáadjuk. Ezt követően hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, majd folyamatosan adjuk hozzá a tejet, majd az egészet csomómentesre keverjük.
2
A csokikat jó apróra vágjuk és csak a legvégén forgatjuk a keverékbe. Muffin formába adagoljuk és előmelegített sütőben 180-200 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
3
A kész muffinokat ha már kihűltek, lehet dekorálni, mogyoróval esetleg csokival, vagy a tetejét cukormázzal.