Mogyorós kocka
Mogyorós kocka
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A töltelékhez

    • puha mazsola - 50 gramm
    • porcukor - 80 gramm
    • darált dió - 100 gramm
    • darált mogyoró - 250 gramm
    • narancs reszelt héja és leve - 1 darab
    • rum - 2 evőkanál

    A mázhoz

    • citromlé - 1 evőkanál
    • tojásfehérje - 1 darab
    • porcukor - 100 gramm

    A tésztához

    • főtt, reszelt krumpli - 100 gramm
    • sütőpor - 1 csomag
    • finomliszt - 250 gramm
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • tojás - 1 darab
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • porcukor - 150 gramm
    • lágy Rama - 100 gramm

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Felét 20x30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. A tölteléket rákenjük, a másik tészta lappal befedjük és sütjük. A mázhoz valókat keményre verjük és a megsült, meleg tésztára kenjük. Meleg sütőben, a sütő ajtaját kissé kitámasztva, a mázat rászárítjuk. A tésztát a sütőben hagyjuk kihűlni.