Mogyorós-mandulás torta
Hozzávalók
A tetejére
tojásfehérje | 1 darab | |
---|---|---|
cukor | 10 dekagramm | |
mandulaaroma | 1 kevés |
A tésztához
egész tojás | 5 darab | |
---|---|---|
kakaópor | 2 dekagramm | |
cukor | 10 dekagramm | |
liszt | 12 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
étolaj | 0.5 dl | |
víz | 3 evőkanál |
A krémhez
egész tojás | 3 darab | |
---|---|---|
tej | 4 dl | |
liszt | 2 evőkanál | |
cukor | 10 dekagramm | |
mascarpone | 1 doboz | |
mogyorókrém | 20 dekagramm | |
marcipán | 20 dekagramm | |
mandulaaroma | 1 kevés |
Desszertek: Mogyorós-mandulás torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A hozzávalókból csokis piskótát sütünk és 3 egyenlő részre vágjuk.
A 3 egész tojást 4 deci tejjel, 2 kanál lisztel és 10 deka cukorral kikeverjük, majd és alacsony hőfokon, állandó keverés mellett besűrítjük. Amikor kihűlt, hozzáadunk 1doboz mascarponét, amivel habosra keverjük.
A mogyorókrémet az alsó lapra kenjük. A marcipánt amihez a mandula aromát adtuk, kinyújtjuk vékonyra és a mogyorókrémre simítjuk. Erre a színezett, aromás, zöld krémet tesszük.
A második lapot is ráhelyezzük és erre már csak krémet teszünk és jöhet rá a harmadik lap, amit szintén lekentünk. 1 db tojásfehérjét 10 deka cukorral és a mandula aromával gőz felett felverünk és a tésztát díszítjük.