Feltöltve:

Mogyorós ostyakosárkák

20
Nehéz
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Carte d'Or Csokoládé jégkrém4 gombóc
puha Rama75 gramm
kristálycukor100 gramm
méz25 gramm
finomliszt75 gramm
aprított mogyoró75 gramm
aprított mogyoró a díszítéshez2 teáskanál

Desszertek: Mogyorós ostyakosárkák a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (gázsütőn 4-es fokozat).

2

Tegyük a margarint, a cukrot és a mézet egy kisebb egy serpenyőbe, majd alacsony fokozaton melegítsük össze őket, amíg a margarin folyóssá nem olvad. Ezután forraljuk fel a keveréket, majd fokozatosan, állandó keverés mellett adjuk hozzá a lisztet.

3

Keverjük el alaposan a hozzávalókat és főzzük még egy percig. Miután a serpenyőt lehúztuk a tűzről szórjuk az apróra vágott mogyorót a keverékhez.

4

Készítsünk elő két sütőpapírral kibélelt nagyobb tepsit.

5

Helyezzünk a tepsikre egymástól 10 cm-re teáskanálnyi halmokat a masszából. Süssük aranybarnára az ostyákat 6 perc alatt.

6

Vegyük ki a tepsiket a sütőből és hagyjuk 2-3 percig hűlni az ostyákat, majd formázzunk belőlük kosárkákat egy sodrófa vagy minimuffin formák segítségével. Formázás után hagyjuk teljesen kihűlni a kosárkákat.

7

Tegyünk egy-egy gombóc Carte d'Or Csokoládés jégkrémet az összes kosárkába.

8

A fagyit díszítsük apróra vágott mogyoróval, majd azonnal tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem