Mogyorós piskótarolád
Desszertek: Mogyorós piskótarolád a sok Piskóta recept közül.
Elkészítés
A mogyorót összekeverjük a morzsával és a sütőporral. A tojásfehérjékből kemény habot verünk a cukor felével és a csipetnyi sóval. A sárgákat habosra verjük a többi cukorral és beledolgozzuk a mogyorós keveréket, majd a habot is, két részben. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és előmelegített sütőben 180 C-on megsütjük a piskótát. Ha megsült, rárakjuk egy konyharuhára és annak segítségével még melegen feltekerjük.
A jól behűtött tejszínből kemény habot verünk a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a krémsajthoz forgatjuk óvatosan, hogy ne törjön össze a hab. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, pár szép szemet félreteszünk, a többit kicsumázzuk. Kitekerjük a piskótát, rákenjük a krémet, elosztjuk rajta az epret és feltekerjük. Fóliába csavarva hűtőbe tesszük. Tálaláskor habrózsákkal és eperszemekkel díszíthetjük.