Feltöltve:

Mogyorós piskótarolád

55
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás6 darab
cukor6 evőkanál
zsemlemorzsa2 evőkanál
darált mogyoró4 evőkanál
sütőpor2 kávéskanál
1 csipetnyi

A krémhez

tejszínes krémsajt30 dekagramm
habtejszín2 dl
porcukor20 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
eper40 dekagramm

Desszertek: Mogyorós piskótarolád a sok Piskóta recept közül.

Elkészítés

1

A mogyorót összekeverjük a morzsával és a sütőporral. A tojásfehérjékből kemény habot verünk a cukor felével és a csipetnyi sóval. A sárgákat habosra verjük a többi cukorral és beledolgozzuk a mogyorós keveréket, majd a habot is, két részben. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és előmelegített sütőben 180 C-on megsütjük a piskótát. Ha megsült, rárakjuk egy konyharuhára és annak segítségével még melegen feltekerjük.

2

A jól behűtött tejszínből kemény habot verünk a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a krémsajthoz forgatjuk óvatosan, hogy ne törjön össze a hab. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, pár szép szemet félreteszünk, a többit kicsumázzuk. Kitekerjük a piskótát, rákenjük a krémet, elosztjuk rajta az epret és feltekerjük. Fóliába csavarva hűtőbe tesszük. Tálaláskor habrózsákkal és eperszemekkel díszíthetjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem