Feltöltve:

Mogyorós szelet

45
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

sótlan földimogyoró30 dekagramm
Ráma10 dekagramm
cukor5 dekagramm
tojás2 darab
fahéj0.5 teáskanál
citrom reszelt héja0.5 darab
liszt15 dekagramm
sütőpor0.5 csomag

Tetejére

tojás1 darab
tej1 evőkanál
cukor2 evőkanál
fahéj0.5 teáskanál

Kikenéshez

Ráma1 darab

Desszertek: Mogyorós szelet a sok

Elkészítés

1

A mogyorót serpenyőben kissé megpirítjuk, hűlni hagyjuk, majd durvára aprítjuk.

2

A Ramát a cukorral és a tojásokkal krémesre keverjük. Hozzáadjuk a fahéjat, a citrom reszelt héját, a 20 dkg mogyorót, az átszitált lisztet és végül a sütőport.

3

A tésztát összedolgozzuk, majd 2 cm vastagon a Ramával kikent tepsire kenjük.

4

A tojást elkeverjük a tejjel és megkenjük vele a tésztát. A maradék 10 dkg mogyorót elkeverjük a cukorral meg a fahéjjal, majd a tetejére szórjuk.

5

200 fokra előmelegített sütőben, a sütő középső részén, kb. 15-20 perc alatt világos barnára sütjük.

6

Miután kihűlt, éles késsel 2x5 cm-es csíkokra vágjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem