Mogyorós szelet
Mogyorós szelet
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tésztához

    • sótlan földimogyoró - 30 dekagramm
    • Ráma - 10 dekagramm
    • cukor - 5 dekagramm
    • tojás - 2 darab
    • fahéj - 0.5 teáskanál
    • citrom reszelt héja - 0.5 darab
    • liszt - 15 dekagramm
    • sütőpor - 0.5 csomag

    Tetejére

    • tojás - 1 darab
    • tej - 1 evőkanál
    • cukor - 2 evőkanál
    • fahéj - 0.5 teáskanál

    Kikenéshez

    • Ráma - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A mogyorót serpenyőben kissé megpirítjuk, hűlni hagyjuk, majd durvára aprítjuk.
    2. A Ramát a cukorral és a tojásokkal krémesre keverjük. Hozzáadjuk a fahéjat, a citrom reszelt héját, a 20 dkg mogyorót, az átszitált lisztet és végül a sütőport.
    3. A tésztát összedolgozzuk, majd 2 cm vastagon a Ramával kikent tepsire kenjük.
    4. A tojást elkeverjük a tejjel és megkenjük vele a tésztát. A maradék 10 dkg mogyorót elkeverjük a cukorral meg a fahéjjal, majd a tetejére szórjuk.
    5. 200 fokra előmelegített sütőben, a sütő középső részén, kb. 15-20 perc alatt világos barnára sütjük.
    6. Miután kihűlt, éles késsel 2x5 cm-es csíkokra vágjuk.