Mogyorós-tejcsokis fagyigolyók
Mogyorós-tejcsokis fagyigolyók
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • gombóc Carte d'Or Creme Caramel jégkrém (100g/200ml) - 8 kis
  • tejcsokoládé - 100 gramm
  • pirított mogyoró - 25 gramm
  • méz - 50 gramm

Elkészítés:

  1. Tegyük a 8 kis gombóc Carte d'Or Creme Caramel jégkrémet egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd helyezzük őket a mélyhűtőbe.
  2. Törjük össze a tejcsokoládét, és gőz fölött olvasszuk meg egy kisebb lábosban.
  3. Szórjuk az aprított mogyorót a csokoládéhoz, és keverjük el alaposan. Hagyjuk kissé kihűlni a masszát.
  4. Mártsuk a fagyigolyókat az olvadt csokiba, majd egy kiskanál segítségével oszlassuk el rajtuk egyenletesen a krémet. A kész golyókat helyezzük vissza a tepsire és tegyük őket a mélyhűtőbe addig, amíg a csokoládés bevonat megszilárdul.
  5. A fagylaltgolyókat tálaljuk apró desszertként vacsora után, díszítsük az összemorzsolt kikristályosodott mézforgácsokkal.