Mogyorótorta nugátkrémmel
Hozzávalók
kakaópor (vagy több) |
---|
A krémhez
Rama Vajas Íz | 40 dekagramm | |
---|---|---|
tej | 7 dl | |
vaníliás krémpudingpor | 2 csomag | |
tojássárgája | 4 darab | |
kristálycukor | 20 dekagramm | |
nugátkrém vagy mogyorókrém | 40 dekagramm | |
apróra vágott mogyoró | 5 darab |
A piskótához
tojás | 10 darab | |
---|---|---|
Dr. Oetker Vanillincukor | 1 csomag | |
kristálycukor | 18 dekagramm | |
háztartási keksz | 12.5 dekagramm | |
étcsokoládé | 12 dekagramm | |
gyümölcskompót leve | 1 kevés | |
rum | 2 evőkanál | |
apróra vágott, pörkölt mogyoró | 12.5 dekagramm |
A bevonathoz
csokoládé | 10 dekagramm | |
---|---|---|
tejszín | 2.5 dl |
Desszertek: Mogyorótorta nugátkrémmel a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A piskótához habosra keverjük a tojássárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, a darált kekszet, a mogyorót és a felvert tojásfehérjéket. Óvatosan összekeverjük és a masszát beleöntjük a Rama Vajassal kikent és zsemlemorzsával beszórt tortaformába, majd 175 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. A kész piskótát egy éjszaka pihentetjük. Másnap három lapra vágjuk, és a lapokat a kompótlé és a rum keverékével átitatjuk. A krémhez összekeverjük a tojássárgájákat a pudingporral és egy kevés tejjel. A többi tejet felforraljuk a cukorral, belefőzzük a pudingporos keveréket, és a kész pudingot lehűtjük. A nugátkrémet gőz fölött felolvasztjuk. A Rama Vajast habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingot és a folyékony nugátkrémet. Az alsó piskótalapot megkenjük a krém felével, rátesszük a középső lapot, és azt is megkenjük. A krém tetejére rászórjuk az apróra vágott mogyorót, majd betakarjuk a felső piskótalappal. Felvert tejszínhabbal és csokoládéreszelékkel díszítjük. Ha a mogyorótortát gyerekek számára készítjük, akkor a tésztába ne tegyünk rumot, a kész tortát cukor- vagy csokoládégyöngyökkel, színes gömböcskékkel vagy marcipánállatkákkal díszíthetjük.